Hlavní obsah

Lavina zavalila pětipatrovou rezidenci v italských Alpách

Chodby zavalené po strop sněhem, proražené dveře, pokoje zaplněné sněhovou masou spolu s polámanými větvemi. Tak vypadá rezidence Le Bellevue v italském alpském středisku Sestriere nedaleko hranic s Francií, kterou zavalila lavina. Nikdo z 29 osob, které se v pětipatrové rezidenci nacházely, nebyl zraněn, všechny lidi se podařilo včas evakuovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lavina zavalila rezidenci v italských AlpáchVideo: AP

 
Článek

V místě za dva dny napadlo přes dva metry sněhu. Lavina na rezidenci spadla v pondělí kolem 22:30 SEČ, uvedl list Corriere della Sera.

Kvůli lavinovému nebezpečí bylo v regionu uzavřeno několik silnic, což vedlo k odříznutí některých obcí. Platí to zejména v případě lyžařského střediska Cervinia v příhraničním regionu Valle d'Aosta. Minulý týden v něm uvázlo 11 tisíc lidí, dnes z něj nemůže odjet 5000 turistů, informoval italský tisk. [celá zpráva]

Nebezpečí pádu lavin hrozí také na švýcarské straně v okolí střediska Zermatt, kde by navíc mohlo napadnout ještě dalších až 30 centimetrů nového sněhu. V Zermattu v úterý ráno na několik hodin vypadl elektrický proud. Železniční trať mezi Zermattem a městem Visp je kvůli hrozbě lavin uzavřena, stejně tak i silnice do obce Täsch.

Na francouzské straně Alp napadlo v pondělí 40 až 90 centimetrů sněhu, místy až dva metry. K takové sněhové nadílce dochází podle Météo-France v průměru "jednou za třicet let".

Reklama

Výběr článků

Načítám