Hlavní obsah

Afghánec, který ubodal patnáctiletou Němku, byl její bývalý přítel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Patnáctiletý Afghánec, který ve středu v obchodě na západě Německa ubodal stejně starou německou dívku, byl její bývalý přítel. Ve čtvrtek to na tiskové konferenci oznámili vyšetřovatelé. Ti také podle deníku Bild uvedli, že na Afghánce, který do Německa přišel loni jako běženec, podali přede dvěma týdny rodiče zavražděné trestní oznámení, neboť na internetu jejich dceři vyhrožoval.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Tragický útok se stal odpoledne v drogerii ve městě Kandel ve spolkové zemi Porýní-Falc. Policie vychází z toho, že dvojice se v krámě setkala náhodně. Afghánec následně vytáhl nůž a pobodal dívku, která následně svým zraněním v nemocnici podlehla.

Afghánec do Německa přišel loni v dubnu jako nezletilý běženec bez doprovodu rodičů. V zemi se následně seznámil se stejně starou Němkou, se kterou několik měsíců chodil. Dívka se s ním ale počátkem tohoto měsíce rozešla, s čímž se Afghánec očividně nevyrovnal a své bývalé přítelkyni vyhrožoval, že si na ni počíhá.

Rodiče dívky se proto po rozchodu dvojice obrátili na policii s tím, že Afghánec jejich dceři vyhrožuje a na internetu nadává. Policie si mladíka opakovaně předvolala, ale ten se k podání vysvětlení nikdy nedostavil. „Zpravidla takové výzvy zabírají," řekl ludwigshafenský policejní viceprezident Eberhard Weber. Ve středu dopoledne, tedy jen několik hodin před činem, mu policisté předvolání doručili osobně.

Policie nicméně uvedla, že přesný motiv vraždy znám není. „Jsme na začátku vyšetřování,” sdělila státní zástupkyně Angelika Möhligová. Dodala však, že vyšetřovatelé se zaměřují na problematické pozadí vztahu mezi Afgháncem a Němkou.

K vraždě Afghánec použil asi dvaceticentimetrový kuchyňský nůž, který policie zajistila. Útočník, kterého ihned po činu dopadli návštěvníci obchodu, se svému zadržení nijak nebránil. Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by byl pod vlivem drog.

Afghánec zaútočil už dříve

Mladý Afghánec přišel do Německa podle mluvčího Webera loni v dubnu. Po registraci ve Frankfurtu nad Mohanem byl převezen do falcké obce Germersheim, kde žil až do letošního září v azylovém domě pro mladistvé. Chodil tam i do školy. Poté byl přemístěn do ubytovny mládeže ve městě Neustadt an der Weinstraße.

Mladík už měl u policie záznamy kvůli údajnému ublížení na těle, jehož se prý dopustil na školním dvoře. Kvůli urážce údajně zaútočil pěstí. Není ale známo, zda tento čin souvisel s pozdějším krveprolitím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám