Hlavní obsah

Partaj Jednotné Rusko podpořila Putina v prezidentské kandidatuře

– Moskva

Ruská vládní strana Jednotné Rusko na svém sobotním sjezdu podle očekávání podpořila prezidenta Vladimira Putina ve volbách hlavy státu, které se uskuteční 18. března příštího roku. Předtím podporu Putinovi, který se sjezdu účastní, podle agentury TASS vyjádřil předseda strany, premiér Dmitrij Medveděv.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Putin se ještě před Medveděvem obrátil k delegátům sjezdu v projevu, který nesl zřetelné známky předvolební kampaně. Nabádal například vládnoucí stranu, aby "čestně pojmenovala problémy, které před ní stojí, a důrazně odstraňovala vše, co brání pokroku".

Šéf Kremlu, často na Západě kritizovaný za potlačování opozice a nezávislých médií, rovněž řekl, že je třeba "i nadále rozšiřovat mechanismy demokracie v Rusku, v plné míře odhalovat nesmírný potenciál občanské aktivity... podporovat konkurenci, soutěžení myšlenek". "S respektem" je podle něj nutné přistupovat k "životaschopné opozici".

Nás nikdo nezastaví

Úderný vzkaz adresoval rovněž směrem do zahraničí. "Není síly schopné zastavit postup Ruska vpřed. Půjdeme od vítězství k vítězství," zdůraznil prezident.

Medveděv v následném vystoupení potvrdil, že členové strany Jednotné Rusko "se už dávno a pevně rozhodli, koho podpoří" v nadcházejících prezidentských volbách. Připomněl, že letos uplynulo 16 let od založení strany. "A během všech těch let u ní byl jen jeden nesporný vůdce. Vůdce, který spojuje nejrůznější lidi. Spojuje Rusko. Ten, kterému důvěřuje a kterého podporuje absolutní většina občanů naší země - Vladimir Vladimirovič Putin," prohlásil premiér a šéf Jednotného Ruska.

Putin jde do voleb oficiálně jako nezávislý kandidát, nicméně fakticky je kandidátem Jednotného Ruska. [celá zpráva] Jeho vítězství je předem jasné, neboť v průzkumech veřejného mínění má pravidelně zhruba osmdesátiprocentní podporu. Jeho protikandidáti prakticky nemají šanci na úspěch.

Reklama

Výběr článků

Načítám