Hlavní obsah

Vlak ve Francii smetl školní autobus a málem se převrátil, zahynuly čtyři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perpignan
Aktualizováno

Nejméně čtyři nezletilé oběti a devatenáct zraněných si vyžádala čtvrteční srážka vlaku se školním autobusem v departementu Pyrénées-Orientales na jihu Francie. Podle agentury AP o tom informovaly místní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘ: Nehoda autobusu ve FranciiVideo: Reuters, France Bleu Roussillon, Reuters

 
Článek

K nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne na železničním přejezdu asi patnáct kilometrů západně od města Perpignan poblíž španělských hranic.

Vlak narazil do zadní části autobusu na železničním přejezdu u obce Millas. "Náraz byl velmi prudký a zdálo se, že vlak vykolejí a spadne na bok," řekla webu listu L'Indépendant očitá svědkyně, která cestovala ve vlaku.

Foto: Handout, Reuters

Záchranáři na místě nehody u obce Millas

Podle televize BFM jsou oběti z autobusu ve věku od 13 do 17 let. Přivolané sanitky a záchranné vrtulníky odvezly zraněné do nemocnic v Perpignanu.

Na místě zasahovaly i vrtulníky, aby přemístily těžce zraněné. Těm s lehčími zraněními se na místě věnovaly posádky sanitek. Cestující z vlaku evakuovalo četnictvo.

Příčina neštěstí zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám