Hlavní obsah

Chorý Francouz věznil 18 let vlastní dceru, snažil se ji změnit v nadčlověka

Paříž

Dnes šedesátiletá Francouzka Maude Julienová poprvé veřejně promluvila o hrůzách, kterým ji po osmnáct let vystavoval její choromyslný otec. Usmyslel si, že z dcery vychová superhrdinku, která vydrží vše. Od osmi let ji proto vystavoval brutálním vytrvalostním cvičením. Dceru mimo jiné nutil dvakrát týdně svírat v rukou dráty pod elektrickým napětím, nebo například „rozjímat o smrti“ ve sklepě plném krys.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K dalším „cvičením“ patřilo držení za končetiny nad útesem nebo povinné zocelování v konzumaci alkoholu. Julienová se musela naučit vypít na posezení lahev whisky a poté chodit rovně po čáře. Kromě psychického traumatu a mnoha jizev tak má Francouzka také poškozená játra. Nyní se žena o svých útrapách rozhodla veřejně promluvit a vydala knihu Jediná dívka na světě.

V knize líčí mimo jiné to, jak jí chyběl jakýkoliv kontakt s cizími lidmi. A jediné, co jí dodávalo sílu, byl pes a dva poníci. „Opravdu si myslím, že nebýt mých zvířat, nebyla bych už mezi živými,“ řekla listu The New York Post.

Zachránit svět

Potřebu „speciálního výcviku“ otec Louis Didier vysvětlovat tím, že se blíží apokalypsa a ona bude „muset být připravena vést povstání proti zlu“. „Rozhodně byl šílený a alkoholik,“ vzpomíná Julienová. Hrůzám, která prožívala ve venkovském rodinném sídle na severu Francie, neučinila přítrž ani její matka. Tu Didier nejprve adoptoval, a když vyrostla, přinutil ji, aby si ho vzala.

Ze zajetí se Julienová dostala až ve svých osmnácti letech, kdy jí otec povolil sňatek s mužem, kterého potkala na hudební škole. Ale jen pod podmínkou, že ho po šesti měsících opustí a vrátí se domů. To už však neudělala. Didier zemřel v roce 1981 ve věku 79 let. Pravda o útrapách, jimž vystavoval svou dceru, ale vyšla najevo až s knihou, kterou se dnes šedesátiletá Julienová pokusila vyrovnat s minulostí.

Kniha Maude Julienové vyjde v češtině 7. března 2018 pod názvem Pod zámkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám