Hlavní obsah

Hádka v Brixtonu vyvrcholila najetím auta do lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Pět lidí bylo zraněno sobotu ráno v Brixtonu, když do nich po hádce najelo osobní auto. Zranění muži ve věku 23 až 42 let byli převezeni do nemocnice, nikdo není v kritickém stavu, uvedla stanice BBC s odvoláním na Scotland Yard. Policie potvrdila že nešlo o teroristický čin.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Najetím auta vyvrcholila ve tři ráno hádka mezi dvěma skupinami lidí. Poblíž místa střetu byl nalezen opuštěný VW Golf. Jeho posádka včetně řidiče odešla pěšky.

Policie případ vyšetřuje. Ještě nikoho nezatkla. Její mluvčí uvedl: „Policisté jsou přesvědčeni, že k incidentu došlo krátce poté, co se dostala do sporu posádka vozidla a skupina lidí na ulici Stockwell Road. Není to teroristický čin a nevyšetřuje se jako zločin z nenávisti.“ To znamená, že nejde o rasově, nábožensky nebo etnicky motivovaný útok.

Mluvčí záchranné služby Kevin Bate řekl listu Evening Standard, že na místě zasahovalo šest sanitek. „Ošetřili jsme na místě pět lidí se zraněními hlavy a nohou“ Všichni byli převezeni do nemocnice, jeden s vážným zraněním.

Reklama

Výběr článků

Načítám