Hlavní obsah

Britská ministryně se na vlastní pěst setkávala s izraelskými představiteli

Londýn
Aktualizováno

Pod britskou ministryní pro mezinárodní rozvoj Priti Patelovou se houpá křeslo poté, co vyšlo najevo, že se setkávala s izraelskými představiteli, aniž by mu k tomu měla od vlády pověření. Patelová se během své srpnové dovolené sešla i s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Britská ministryně pro mezinárodní rozvoj Priti Patelová

Článek

Patelová se ve středu narychlo vrací ze služební cesty v Ugandě a pozorovatelé se shodují v tom, že její vyhazov z vlády „je téměř nevyhnutelný“.

Ministryně se za své schůzky za zády premiérky Theresy Mayové a ministerstva zahraničí, které se o nich dozvědělo se zpožděním, omluvila.

Downing Street ji podle BBC v pondělí formálně napomenula, jenže na druhý den vyšly najevo další kroky a dvě nové a nepřiznané schůzky Patelové s Izraelci, o kterých premiérku Mayovou neinformovala. Podle BBC se týkaly peněz na ošetřování zraněných syrských uprchlíků na Golanských výšinách. Deník The Guardian doplnil, že Patelová dokonce výšiny navštívila, přestože to protokol britským zástupcům zapovídá.

Ministryně se podle britských médií na vlastní pěst sešla kromě jiných s izraelským premiérem Netanjahuem, ministrem veřejné bezpečnosti Giladem Erdanem a vysokým činitelem ministerstva zahraničí Juvalem Rotemem.

Reklama

Výběr článků

Načítám