Hlavní obsah

Italský režisér Tornatore byl nařčen ze sexuálního obtěžování

Řím

Vlna obvinění ze sexuálního obtěžování, kterou spustil hollywoodský skandál spojený s filmovým producentem Harveym Weinsteinem, se nevyhnula ani Itálii. Televizní showgirl Mariana Trevisanová obvinila oscarového režiséra Giuseppa Tornatoreho, informovala v pondělí italská média. Tornatore obvinění odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Giuseppa Tornatore

Článek

Čtyřiačtyřicetiletá Trevisanová původem z Neapole uvedla, že dnes jednašedesátiletý Tornatore ji před 20 lety ve své kanceláři osahával a líbal.

„Šla jsem do kanceláře Giuseppa Tornatoreho, schůzku zorganizoval můj agent. Nešlo o konkurz, ale o první schůzku s výhledem na plánovaný film,” řekla Trevisanová v rozhovoru s časopisem Vanity Fair. Když odcházela, prý ji následoval ke dveřím, kde ji přitisknul ke stěně. „Začal mě líbat na krk a na uši, rukama mi hrubě osahával prsa”. Dodala, že režisér si na to pravděpodobně ani nevzpomene.

Tornatore deníku La Repubblica sdělil, že si na schůzku vzpomíná. „Nikdy jsem se jí ani nedotkl,” doplnil důrazně. „Vzpomínám si na srdečné setkání, to obvinění odmítám,” dodal Tornatore s tím, že zvažuje právní kroky.

Tornatore vešel ve známost díky svému prvnímu celovečernímu snímku Bio Ráj z roku 1988, za který dostal Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Proslul i díky spolupráci se skladatelem Enniem Morriconem, jehož hudba podkresluje všechny filmy tohoto sicilského filmového tvůrce.
Pozornost diváků i kritiky si z jeho filmů dále mimo jiné získaly snímky Maléna (2000), Neznámá (2006) a Nejvyšší nabídka (2013).

Reklama

Výběr článků

Načítám