Hlavní obsah

V Maďarsku havaroval vůz s deseti migranty, jeli v běžném osobním autě

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V maďarské obci Ráckeresztúr asi 40 kilometrů jižně od Budapešti havaroval v neděli osobní vůz, v němž bylo deset migrantů. Server police.hu uvedl, že vůz sjel ze silnice a narazil do stromu.

Foto: Police.hu

Havarované vozidlo

Článek

Všech deset migrantů utrpělo zranění, jeden z nich těžká. „Deset migrantů převážel řidič v osobním voze určeným pro pět lidí,“ upozornila maďarská policie na svém webu. Po výslechu bylo devět migrantů z Maďarska vyhoštěno. Těžce zraněný migrant zůstává v nemocnici.  

Foto: Police.hu

Část zadržených migrantů

Řidič vozidla z místa havárie utekl. Policie ho v podvečer zadržela. Jde o 39letého občana Ruské federace. „Deset migrantů chtěl ilegálně převést do Rakouska. Byl obviněn z převaděčství,“ uvedl web police.hu.

V roce 2015 postavilo Maďarsko na hranicích se Srbskem plot, který v podstatě zastavil příliv migrantů do Evropy po tzv. balkánské cestě.

Na hranicích vybudovalo Maďarsko tranzitní zóny, v nichž mohou migranti podat žádost o azyl. Převaděči se však nadále snaží dostat migranty přes hranice nelegálním způsobem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám