Hlavní obsah

Britský ministr je podezřelý ze sexuálního obtěžování, podřízenou měl poslat pro erotické pomůcky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská premiérka Theresa Mayová nařídila vyšetřování jednoho ze svých ministrů kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování. Reagovala tak na informace o tom, že ministr žádal podřízenou, aby pro něj koupila erotické pomůcky.

Foto: Profimedia.cz

Ministr pro mezinárodní obchod Mark Garnier na fotografii z roku 2015.

Článek

Ministr pro mezinárodní obchod Mark Garnier podle nedělní zprávy listu Mail on Sunday označil bývalou podřízenou hanlivým výrazem se sexuálním kontextem a dal jí peníze na to, aby v sexshopu v londýnské čtvrti Soho koupila dva vibrátory. Během nákupu pak stál před obchodem.

Garnier tvrdí, že jeho hanlivý výrok byl součástí zábavné konverzace o komediálním televizním seriálu a že nákup erotických pomůcek byl pouze žertem. Popírá, že by se dopustil sexuálního obtěžování.

„Vzal mě do Soho a dal mi peníze na nákup dvou vibrátorů. Když jsem je kupovala, stál před obchodem. Říkal, že jeden je pro jeho manželku a druhý pro ženu pracující v jeho úřadu ve volebním obvodě,” uvedla bývalá podřízená.

Ministr zdravotnictví Jeremy Hunt v neděli oznámil, že Mayová požádala o vyšetřování, které má zjistit, zda Garnier porušil pravidla chování stanovená pro vládní ministry. „Pokud jsou tyto historky pravdivé, je to zjevně naprosto nepřijatelné,” prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám