Hlavní obsah

Němci zadrželi Iráčana. Obviní ho ze smrti 54 běženců na moři

Právo, DPA, vpl, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Iráčana podezřelého z převaděčství a nejspíš zodpovědného za smrt 54 utečenců, kteří se v říjnu 2015 utopili ve Středozemním moři, zadrželi v severoněmeckém Kielu. Zadržení 27letého Iráčana, který žije spolu s rodinou ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko, potvrdila prokuratura v Kielu. Muž se podílel spolu s dvěma osobami na pašování 328 uprchlíků z Turecka do Řecka.

Foto: Santi Palacios, ČTK/AP

Běženci z Afriky na gumovém člunu se snaží dostat do Evropy. Ilustrační foto

Článek

„Plavidlo s běženci se 28. října 2015 přelomilo při pokusu přepravit uprchlíky do Řecka, přičemž zahynulo 54 lidí. Iráčan se dostal do Německa koncem roku 2015, následně požádal o azyl. Je držitelem dočasně omezeného povolení k pobytu v zemi,“ potvrdil vrchní prokurátor Axel Bieler. Podle jeho slov už německá justice připravila obvinění.

Ve skupině migrantů zadrželi v úterý na území Maďarska pětatřicetiletého Pákistánce A. Z., podezřelého ze 70 vražd. Muž se ve skupině 42 migrantů pokusil dostat z Maďarska na území Rakouska.

„Pákistán na něho vydal mezinárodní zatykač,“ sdělila maďarská policie na webu.

Reklama

Výběr článků

Načítám