Hlavní obsah

Němec pobodal v centru Mnichova osm lidí, měl psychické potíže

Novinky,
Mnichov
Aktualizováno

Třiatřicetiletý muž opakovaně útočil v sobotu dopoledne v Mnichově, pobodal osm lidí. V 11:30 se podařilo dopadnout podezřelého, který odpovídal popisu hledaného muže a pokoušel se utéci. Policie odpoledne oznámila, že jde o Němce, který měl záznam v trestním rejstříku. Útok podle jejích zjištění neměl náboženský ani teroristický motiv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie a záchranka na místě útoku v MnichověVideo: Reuters

 
Článek

„Podezřelý by mohl mít psychické problémy,” řekl na tiskové konferenci mnichovský policejní prezident Hubertus Andrä. „Zraněné oběti byly vybrány náhodně,” dodal s tím, že nůž, kterým útočil, byl zajištěn.

Muž byl už dříve stínán pro krádeže a napadení, které vedlo k ublížení na zdraví,  dodal Andrä.

Deník Bild oznámil v poledne zadržení pachatele s odvoláním na speciální zásahovou jednotku německé policie. Ta uvedla: „Máme jednoho podezřelého. Jestli je to pachatel, zatím nevíme.“ Poté oznámila, že na základě vyšetřování je to velmi pravděpodobné a že obyvatelům města nehrozí žádné nebezpečí.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Příslušník německé speciální zásahové jednotky německé policie v Mnichově u sanitky

Muž útočil na šesti různých místech, jedním je náměstí Rosenheimer, dalším Paulanerplatz a Ständlerstrasse. Mezi napadenými je šest mužů, žena a dvanáctiletý chlapec, pět Němců, Rumun, Ital a  Němka. Podle Focusu byly všechny oběti napadení zraněny jen lehce.

Hasiči nejprve uvedli, že pět lidí bylo lehce zraněno.

Policie záhy zveřejnila popis pachatele, uvedla, že muž je korpulentní, je mu zhruba čtyřicet let, měl černý bicykl, šedé kalhoty, zelenou bundu a batoh s karimatkou. Byl neoholený a má krátké špinavě blonďaté vlasy. Ochránci zákona jsou přesvědčeni, že muž jednal sám.

Sanitky a policisté na místě útoku

Policie uvedla, že pátrala po útočníkovi s použitím všech dostupných sil, v akci bylo 500 policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám