Hlavní obsah

Muž útočil na zákazníky v polském nákupním centru. Jedna mrtvá, řada zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava
Aktualizováno

S nožem v ruce zaútočil v pátek okolo třetí hodiny odpoledne na návštěvníky nákupního střediska v obci Stalowa Wola na jihovýchodě Polska 27letý muž. V nemocnici skončilo devět lidí, jedna žena zraněním podlehla. Pachatel byl dopaden a putoval do policejní cely.

Ilustrační foto

Článek

Podkarpatská vojvodkyně Ewa Leniartová médiím sdělila, že mezi zraněnými je pět žen a čtyři muži. Čtyři postižení byli operováni a stav dvou z nich je podle ní kritický.

Motiv jeho jednání není znám. Svědci ale mluví o tom, jako kdyby byl v amoku. Své oběti napdal cela náhodně a brutálně.

„Byla to noční můra. Ten muž jednal jako šílený, jako by ho popadl amok,” popsala jedna ze zaměstnankyň nákupního střediska Vivo pro stanici Echo Dnia.

„Lidi bodal do týlu a do zad. Většina jich má vážná zranění,” uvedl policista Andrzej Walczyna.

Zranění byli převezeni do tři nemocnic, kromě místní i do Sandoměře a Tarnobrzegu. Zavražděné ženě bylo kolem 50 let.

Policejní mluvčí Andrzej Wierszyna uvedl, že pachatel útočil ostrým předmětem, policie z obce Stalowa Wola podle agentury PAP upřesnila, že šlo o nůž.

Muž byl střízlivý a podrobil se testům na drogy. Neměl záznam v trestním rejstříku, dodal mluvčí. Šéf policie Podkarpatského vojvodství, kde se Stalowa Wola nachází, Krzysztof Pobuta sdělil, že nic nenasvědčuje tomu, že by útok "měl teroristickou nebo nějakou ideologickou souvislost". „Jde spíš o špatný psychický stav pachatele,” uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám