Hlavní obsah

V Itálii zadrželi bratra vraha žen z Marseille

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Policie na severu Itálie v neděli zatkla bratra zastřeleného Tunisana, jenž před osmi dny ubodal ženy v Marseille. Anis Hanaší je podezřelý ze spoluúčasti na útoku a členství v teroristické skupině.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Okolí nádraží v Marseille policie po útoku uzavřela.

Článek

Pětadvacetiletý muž byl zadržen večer ve městě Ferrara na základě mezinárodního zatykače vydaného Francií, citovaly z policejního prohlášení agentury AFP a APA.

Devětadvacetiletý Ahmad Hanaší ubodal na nádraží v Marseille dvě dívky a údajně při tom křičel „Alláhu akbar” (Bůh je veliký). Vojáci jej pak na místě zastřelili. Policejní zdroje uvedly, že útok byl zřejmě teroristickým činem.[celá zpráva]

K zabití žen se přihlásil Islámský stát. Francouzské úřady ale nenašly jasnou vazbu mezi ní a pachatelem. O jeho spojení s jakoukoliv extremistickou skupinou neví ani tuniská vláda.

Ahmad Hanaší měl kriminální minulost a podle policie užíval sedm různých totožností. Žil původně v Itálii, ale v roce 2014 odešel po rozvodu do Francie, kde se zřejmě radikalizoval.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám