Hlavní obsah

Před mešitou v Birminghamu pobodali teenagera, je ve vážném stavu

Novinky, bok

Ve vážném stavu skončil v nemocnici v britském Birminghamu čtrnáctiletý chlapec, který se měl účastnit akce spojené s oslavou islámského nového roku. O případu píší britská média. Poranění na krku a hlavě chlapec utrpěl chvíli poté, co ho otec vysadil před místní mešitou. Z útoku policie podezírá 29letého muže.

Foto: Profimedia.cz

Mešita, u které došlo k útoku.

Článek

K útoku došlo v sobotu v brzkých ranních hodinách přímo před mešitou Idara Maarif-e-Islam Hussainia v birminghamské oblasti Small Heath. Mladík je s bodnými zraněními ve vážném stavu v nemocnici.

Policie podle deníku Dail Mail případ vyšetřuje jako pokus o vraždu. Představitelé mešity jsou přesvědčeni, že šlo o rasově motivovaný útok, který měla provést blíže nespecifikovaná organizovaná skupina.

„Věříme, že šlo o rasistický útok, mladík byl ve špatnou dobu na špatném místě. Také věříme, že útočníci byli skryti a vyčkávali, aby mohli zaútočit,” cituje jejich vyjádření Telegraph.

Zřejmě nešlo o terorismus, míní policie

„Jeho bratr to viděl a křičel na otce, který zrovna parkoval vůz, aby se vrátil a pomohl,” uvedl jeden ze svědků. „Stalo se to přímo na chodníku. Nožem ho napadl mladý muž, všude byla krev,” uvedl Azhar Kiana, jeden z představených mešity.

„Nejsme přesvědčeni, že má tento čin něco společného s terorismem. Důvod útoku zatím není znám, vyšetřování pokračuje. Pracujeme i s verzí, že mohlo jít o rasově či nábožensky motivovaný čin,” cituje Daily Mail inspektora Jima Colclougha, jednoho z členů vyšetřovacího týmu.

Policie potvrdila, že v souvislosti s útokem zadržela 29letého muže, kterého vzala do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám