Hlavní obsah

Chorvatská jazykovka si na billboardu utahovala z Trumpové a její angličtiny

Washington/Záhřeb

Manželce prezidenta USA Donalda Trumpa Melanii Trumpové se vůbec nelíbil billboard, kterým jedna chorvatská jazyková škola lákala ke studiu angličtiny, a domohla se jeho odstranění. Podle agentury AP jí vadilo, že u jejího portrétu byl na obřím plakátu slogan „Jen si představte, jak daleko se můžete dostat s troškou angličtiny”.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Billboard chorvatské jazykové školy Američki institut s podobiznou americké první dámy Melanie Trumpové v Záhřebu

Článek

Chorvatská jazyková škola využila proslulost rodačky ze sousedního Slovinska, jejíž výrazný akcent a jednoduché vyjadřování se již staly terčem nejednoho vtipu na sociálních sítích. Billboardy umístěné podél frekventovaných silnic v Záhřebu měly lákat zájemce o studium angličtiny.

Právnička Trumpové, kterou si prezidentova choť najala k hájení svého jména především v rodném Slovinsku, však pohrozila škole soudním sporem, načež její vedení billboardy stáhlo.

Omluvte se v tisku, žádá právnička

„Jsem spokojená s faktem, že škola přiznala porušení zákona a je připravena odstranit billboardy a (facebookové) reklamy,” uvedla advokátka Nataša Pircová Musarová s tím, že tým Trumpové zvažuje možné další právní kroky. Škola se prý manželce prezidenta omluvila, text omluvy ale musí podle právničky vyjít v chorvatských a slovinských tiskových agenturách.

„Je nám velmi líto, že billboardy byly chybně vnímány jako snaha o zesměšnění americké první dámy,” uvedl mluvčí školy.

Bývalá modelka, která odešla do USA jako dvacátnice za velkou modelingovou kariérou, je v současnosti zvláště ve Slovinsku postavou často využívanou k reklamním a jiným komerčním účelům. Její podobizna se podle AP objevuje třeba na spodním prádle, cukrovinkách či v turistických reklamách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám