Hlavní obsah

Italští policisté měli ve Florencii znásilnit americké studentky

Florencie

Dvojice italských karabiníků čelí nařčení, že znásilnila dvě americké dívky, které studovaly na univerzitě ve Florencii. Ministryně spravedlnosti přislíbila, že vyšetřovatelé k případu zaujmou „rozhodný“ postoj, a nyní čekají na výsledky testů vzorků DNA odebraných ze země a výtahu obytného domu, kde studentky žily a kde mělo ke znásilnění dojít. V úterý o tom informovala stanice ABC.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Je to extrémně závažný případ. Už jen pomyšlení, že ať už to udělal kdokoliv, měl na sobě uniformu, která je obvykle symbolem bezpečí a sounáležitosti s občany. Budeme v kontaktu s prokuraturou a budeme neústupní,“ slíbila šéfka italské justice Roberta Pinottivá.

Ke znásilnění mělo dojít ve čtvrtek večer. Policisté byli přivoláni do klubu Fio v centru Florencie, aby uklidnili šarvátku. Tam potkali Američanky, odvezli je domů a podle výpovědi dívek je tam znásilnili.

Vyšetřovatelé už provedli několik výslechů. Jeden z policistů podle italských médií přiznal sex s jednou dívek, odmítá ale, že by šlo o znásilnění. Studentka s ním prý podle obhajoby souložila dobrovolně a nebyla opilá. Policista měl přijít vypovídat dobrovolně ještě před tím, než byl předvolán. Tyto informace ale italská prokuratura stanici ABC odmítla potvrdit.

Oba karabiníci byli nicméně už minulý týden suspendováni. Jejich identita nebyla zveřejněna a zatím jim nebylo ani sděleno obvinění.

Reklama

Výběr článků

Načítám