Hlavní obsah

Německý adolescent se přiznal ke dvěma vraždám, záběry obětí zveřejnil na síti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bochum

Devatenáctiletý Němec Marcel H. se v pátek u soudu v Bochumi přiznal ke dvěma vraždám. Případ vyvolal mimořádnou pozornost, protože pachatel po činu zveřejnil fotografie zohavených těl obětí — snímky devítiletého chlapce a svého bývalého, 22letého kamaráda publikoval na internetu. U soudu neprojevil mladík žádné emoce, podle žaloby vraždil z touhy zabíjet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německý mladík zabil devítiletého chlapce a svého kamaráda, fotografie zohavených těl dal na internetVideo: Reuters

 
Článek

„Obžalovaný zdůrazňuje, že body obžaloby nepopírá,” řekl u zemského soudu v Bochumi obhájce Marcela H. Michael Emde. „Považuji to za doznání,” poznamenal o přestávce přelíčení Emde.

Předtím nebylo zcela jasné, zda lze strohou výpověď před soudem právně chápat jako doznání. „Můj mandant mě pověřil vyjádřením přiznání tak, že fakta z obžalovacího spisu jsou správná,” potvrdil však Emde.

Devatenáctiletý obviněný nechtěl poskytnout u soudu žádné podrobnosti nejen k samotným činům, ale ani ke svému životu.

Dvě vraždy ve dvou dnech

Marcel H. je obžalovaný ze dvou vražd. Podle obžaloby 6. března vylákal z domu v Herne devítiletého Jadena a pak ho ubodal. O den později zavraždil 22letého bývalého kamaráda ze školy.

Fotografie zohavených těl pak mladík zveřejnil na internetu. Policii na trestný čin upozornil jeden z uživatelů darknetu, tedy skryté části internetu. Policie pak 7. března ráno tělo chlapce skutečně našla ve sklepě domu ve městě Herne v Severním Porýní-Vestfálsku. [celá zpráva]

O dva dny později byl Marcel H. zadržen. Policii sám zavolal a současně oznámil, že v bytě, kde se schovává, hoří. V bytě pak bylo nalezeno další tělo, byť původně se psalo o dvou. [celá zpráva]

Měl chuť zabíjet

Motivem pachatele byla podle obžaloby mimo jiné chuť zabíjet.

O proces byl mimořádný zájem, k soudu přišli lidé už v šest ráno, aby získali jedno z 60 míst. Přišla tam i matka malého Jadena: „Chci ho fixovat svýma očima,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám