Hlavní obsah

V Tatrách zahynul český turista, po skalách padal 200 metrů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Tragicky skončil výlet 49letého českého turisty a jeho manželky ve Vysokých Tatrách. Při sestupu z Huncovského štítu muž uklouzl a padal po skalách 200 metrů ve směru do Huncovské doliny. „Jeho zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedl web horské záchranné služby.

Foto: HZS

Horští záchranáři v Tatrách. Ilustrační foto

Článek

Případ se stal poslední srpnový den, ale totožnost oběti byla odhalena až v sobotu.

„Ve čtvrtek v půl třetí odpoledne telefonovali tři horolezci, že z Kežmarského štítu viděli pád člověka z hřebene naproti,“ řekl deníku Nový čas záchranář Martin Matúšek.

Vyšlo najevo, že Jan byl na turistice v Tatrách se svou manželkou, se kterou se nechal lanovkou vyvézt na Skalnaté pleso. Pak se vydali dál pěšky, ale manželka se po chvíli vrátila. „Muž pokračoval na hřeben. V horní části pravděpodobně ztratil orientaci a začal sestupovat jinou cestou,“ dodal Matúšek. Jan zde uklouzl a padal asi 200 metrů do doliny.

Na pomoc byl přivolán vrtulník, který na místě vyložil lékaře i záchranáře. Lékař už ale mohl pouze konstatovat smrt. „Turista utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ řekl lékař. Tělo bylo transportováno do Starého Smokovce.

Podle záchranářů mohly být příčinou neštěstí zcela nevhodná obuv a oblečení turisty. „Byl oblečen jako městský turista,“ dodal Matúšek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám