Hlavní obsah

V Itálii se objevily nové případy znásilnění žen hlavně imigranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Kromě hromadného znásilnění polské turistky v Rimini řeší italské úřady i další sexuální útoky na ženy. Uvedla to rakouská agentura APA. Během dvou dnů bylo napadeno pět dalších žen. Je mezi nimi i 81letá seniorka, kterou údajně ve středu přepadl a znásilnil v milánském parku nigerijský žadatel o azyl.

Foto: Profimedia.cz

Policie na místě činu hromadného znásilnění polské turistky.

Článek

Důchodkyně byla znásilněna brzo ráno při své pravidelné procházce v parku na severu města mezi předměstími Niguarda a Bruzzano. Přistoupil k ní muž, který ji slušně oslovil, ale pak se na ni vrhl. Využil toho, že byl park ráno liduprázdný.

Telefon ženě útočník nevzal, uvedl list Corriera della Sera. Seniorka se tak následně mohla dovolat pomoci.

I u dalších třech nových případů jsou ze znásilnění podezřelí cizinci. V pátém případě jde o Itala.

Další útok v Rimini

Další z těchto sexuálních útoků byl zaznamenán v Rimini, tedy v oblasti, kde nedávno vzbudil pozornost připad hromadného znásilnění Polky. [celá zpráva] Uvedl to list La Repubblica.

Ve čtvrtek v půl páté ráno opět na pláži Miramare za delfináriem byla napadena 40letá žena z Parmy. Její známá přivolala policii, načež carabinieri zadrželi 34letého muže z Maroka, který už měl spuštěné kalhoty. Byl obviněn ze sexuálního napadení a vydírání. Zadržený se už dříve dopouštěl majetkových deliktů, ale ne v Rimini.

Pátrání v případu Polky pokračuje

V přímořském letovisku Rimini pokračuje pátrání po gangu, který znásilnil polskou turistku a transgenderovou osobu z Peru. Panuje podezření, že jeho členové napadli i rakouský pár. Podle policie tvoří patnáctičlenný drogový gang lidé marockého a tuniského původu. [celá zpráva]

Ministerstvo vnitra oznámilo, že v první polovině letoška se v Itálii stalo obětí znásilnění 2333 žen. Ve stejné době bylo kvůli sexuálním trestným činům udáno či zatčeno 2438 osob, z toho 904 cizinců. Vláda již ohlásila plán na pomoc obětem sexuálního násilí.

Separatistická Liga severu, která se vymezuje proti přistěhovalcům, požaduje, aby sexuální násilníci podstoupili chemickou kastraci.

Reklama

Výběr článků

Načítám