Hlavní obsah

V Bratislavě vyrostl nelegální kemp, nábřeží Dunaje obsadily karavany

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na Tyršovo nábřeží chodili obyvatelé Bratislavy kdysi do lunaparku. Teď tato místa okupuje nelegální autokemp s turisty z Německa, Francie, Nizozemska i Velké Británie. Návštěvníci karavany odstaví přímo na petržalském nábřeží Dunaje, odkud je hezký výhled na Bratislavský hrad a na historické centrum města. Přes Starý most to mají do centra Bratislavy pár minut pěšky.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bratislava

Článek

„Je tady krásný výhled a máme to na skok do centra města,“ pochvalovali si turisté z Nizozemska. O možnosti kempovat v Bratislavě zdarma přímo u Dunaje se dozvěděli na internetu.

Povolený a placený kemp je přitom až za městem u Zlatých písků nebo u Čuňova.

Turisté mají na nábřeží Dunaje rozložené židličky a stolečky, stravují se zde a chovají se jako v normálním kempu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Cizinci si posezení s pěkným výhledem pochvalují

„Těch karavanů je stále víc. Vůbec se mi to nelíbí, že si turisté udělali z nábřeží nelegální autokemp,“ řekla Právu Andrea Klačanová, která chodí do těchto míst pravidelně venčit svého psa.

Magistrát nemá výhrad, starosta Petržalky ano

„To asi neexistuje nikde na světě, aby turisté kempovali přímo ve městě,“ kroutí hlavou další kolemjdoucí Karol.

Magistrát města však k parkování karavanů na nábřeží výhrady nemá. Rovněž městská policie tvrdí, že parkovat zde s karavanem není zakázané.

Naopak starosta Petržalky Vladimír Bajan už přemýšlí, jak by se nelegálního kempu zbavil. „Pan primátor by měl zvážit, zda je toto nejšťastnější řešení. Jinak se nám může stát, že příště tam turisté rozdělají oheň a budou vařit guláš,“ uvedl Bajan podle serveru městské části.

Vedení městské části Petržalka upozornilo, že karavany na nábřeží nejsou napojeny na vodu a kanalizaci. „Je zarážející, že v této věci se neozývá hlavní architektka ani hygienici,“ konstatovala Michaela Platznerová z místního úřadu Petržalka.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Nepovolený kemp v bratislavské Petržalce

Reklama

Výběr článků

Načítám