Hlavní obsah

V Maroku zadrželi dva muže podezřelé z vazeb na teroristy z Barcelony

Rabat

Marocká policie zadržela v neděli dva muže, které podezřívá z vazeb na teroristy, již stojí za útoky ve Španělsku. Informovala o tom v úterý marocká televizní stanice 2M.

Foto: Oriol Duran, ČTK/AP

Ošetřování zraněných po útoku v Barceloně

Článek

Jeden ze zadržených byl dopaden nedaleko španělské enklávy Melilla a podle 2M žil 12 let v Barceloně. Stanice podle agentury Reuters uvedla, že je podezřelý z vazeb na teroristické hnutí Islámský stát a z přípravy útoku na španělskou ambasádu v Rabatu. Podrobnosti k tomuto útoku televize nezveřejnila.

Tento muž, kterému je 28 let, zřejmě nebyl v přímém spojení s teroristickou buňkou ve Španělsku, její činy ale oslavoval na Facebooku.

Druhý muž byl zadržen v blízkosti hranic s Alžírskem, ale žil v katalánském městě Ripoll na severovýchodě Španělska. V tomto městě bydlela i řada členů teroristické buňky, jeden ale pocházel z Melilly. Z čeho je podezřelý, policie neuvedla.

Útoky z konce minulého týdne v Katalánsku si vyžádaly 15 obětí. Podle vyšetřovatelů za útoky stála buňka, která měla 12 členů, osm z nich je podle všeho po smrti, další čtyři pak policie zadržela. Tři z nich zůstávají ve vazbě a čtvrtého soudce v úterý propustil.

Reklama

Výběr článků

Načítám