Hlavní obsah

Na Kypru zemřela při koupání česká turistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aja Napa
Aktualizováno

Kyperská pobřežní hlídka nalezla v pondělí odpoledne v moři u letoviska Aja Napa bezvládné tělo české turistky. Informoval o tom v úterý kyperský web CyprusMail s odvoláním na policii, která vyloučila cizí zavinění. Po převozu do nemocnice byla žena prohlášena za mrtvou.

Foto: Petr Veselý, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na bezvládné tělo 59leté ženy v moři narazila pobřežní hlídka v pondělí kolem 14:00 místního času (13:00 SELČ) u pláže Aja Thekla poblíž letoviska Aja Napa na jihovýchodním cípu ostrova. I přes pokus o resuscitaci žena nenabyla vědomí.

„Můžeme potvrdit, že o tom případu víme, byli jsme informováni policií a asistenční službou,“ řekla Novinkám Irena Valentová z tiskového odboru ministerstva zahraničních věcí. Potvrdila, že se jednalo o náhlé úmrtí ve jmenované lokalitě. „Převoz těla zajišťuje asistenční služba,“ dodala.

Po transportu do nemocnice ve městě Famagusta na východním pobřeží byla žena prohlášena za mrtvou. Bylo vyloučeno cizí zavinění. Žena neměla žádná vnější zranění.

Přesnou příčinu smrti má určit pitva nařízená na úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám