Hlavní obsah

Bratislavou prošel Duhový pochod

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Stovky lidí se zúčastnily v sobotu v Bratislavě na v pořadí už sedmém pochodu Duhový pride. Příslušníci slovenské LGBT komunity na akci požadovali stejná práva, jako všichni ostatní občané státu.

BEZ KOMENTÁŘE: Duhový pochodVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Stále jsme se nepohnuli v otázce zrovnoprávnění LGBT osob,“ upozornila organizátorka akce Diana Pruchnerovičová. Slovensko na rozdíl od České republiky nezavedlo institut registrovaných partnerství osob stejného pohlaví.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Duhový pochod prošel Bratislavou

Pochod odpoledne vyrazil z Hviezdoslavova náměstí po nábřeží Dunaje za přísných bezpečnostních opatření. V ulicích byly desítky policistů. Policejní motorový člun hlídkoval dokonce i na Dunaji. „Přišli jsme na pochod podpořit své přátele, které máme v LGBT komunitě,“ řekla Lucia Ferenčíková z Bratislavy.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Duhový pochod prošel Bratislavou

Akci letos podpořila také ombudsmanka Mária Patakyová. „Pokud sdílíme evropské hodnoty postavené na respektování základních práv, pak musíme zabezpečit i ochranu párů osob stejného pohlaví,“ zdůraznila ombudsmanka.

Patakyová dala v týdnu vyvěsit na svůj úřad duhovou vlajku, čímž si vysloužila ostrou kritiku vládní Slovenské národní strany (SNS).

Foto: Ivan Vilček, Právo

Duhový pochod prošel Bratislavou

Svůj pochod zorganizovali na sobotu také zastánci tradiční rodiny pod heslem „Rodina je úžasná a výjimečná, protože děti jsou naše budoucnost, máma a táta navždy, není nič lepšího pro děti, hrdi na rodinu“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám