Hlavní obsah

Oběti a zranění v Barceloně jsou z více než dvaceti zemí

Barcelona
Aktualizováno

Po čtvrtečním útoku v Barceloně, při němž zemřelo 13 lidí, byla v nemocnicích ošetřena více než stovka zraněných. V kritickém stavu zůstává 15 osob, uvedla v pátek španělská média. Zraněni a zabiti byli občané 26 zemí, oznámila BBC. České ministerstvo zahraničí nemá informace, že by mezi mrtvými či zraněnými byli čeští občané.

Foto: Oriol Duran, ČTK/AP

Zásah zdravotníků v Barceloně

Článek

Mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová v pátek ráno ČTK sdělila, že stále platí informace, kterou Černínský palác zveřejnil v noci a podle které katalánská vláda s odvoláním na předběžné údaje uvedla, že mezi osobami postiženými teroristickým útokem v Barceloně nebyl identifikován žádný Čech.

Mezi mrtvými byli dosud identifikováni tři němečtí občané, Belgičanka, Ital i Polka ze Slezska. O polské oběti informoval New York Post. „Naneštěstí musíme truchlit nad belgickou obětí v Barceloně,“ uvedl belgický vicepremiér Didier Reynders.

Foto: Oriol Duran, ČTK/AP

Zraněná žena je nesena z místa, kde řidič v bílé dodávce vjel do davu v turistický známé ulici La Ramba v Barceloně.

Podle francouzského ministerstva zahraničí bylo zraněno 26 Francouzů, sedmnáct z nich je ve vážném stavu. Ministr Jean-Yves Le Drian ještě během pátku navštíví Barcelonu.

Foto: Mapy.cz

Atentát s pomocí dodávky v Barceloně, ulicí Carrer des Tallers údajně utekl řidič

Mezi zraněnými je Australanka, která je ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Celkem byli zraněni čtyři Australané. Nezvěstný je sedmiletý australský hoch.  Zraněna byla i Řekyně, dva občané Tchaj-wanu a obyvatel Hongkongu.

Foto: Oriol Duran, ČTK/AP

Medik ošetřuje zraněného člověka poté, co bílá dodávka vjela do davu v turisticky známé ulici La Ramba v Barceloně.

Úřady v pátek večer uvedly, že při útoku bylo zraněno 88 lidí. Po započítání těch, kteří se do nemocnic k ošetření dopravili sami, však jejich počet překročil sto. Panují obavy, že vzhledem k vážnému stavu některých zraněných může vzrůst počet mrtvých.

Foto: Mapy.cz

Při dalším útoku v Cambrils bylo zraněno šest lidí, pět jich je v nemocnici, jeden v kritickém stavu, dva ve vážném. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie odtáhla auto a dodávku útočníků z Barcelony a CambrilsVideo: Reuters

Řidič dodávky, která na rušné pěší zóně v centru katalánské metropole najela do lidí, je stále na útěku. Zadrženi byli tři podezřelí. [celá zpráva]

Související témata:

Výběr článků

Načítám