Hlavní obsah

Janukovyčův zástupce se u soudu vzdal jeho obhajoby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Státem přidělený právní zástupce svrženého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, který je obviněný z vlastizrady, se ve čtvrtek vzdal jeho obhajoby. Advokát uvedl, že případ je příliš komplikovaný a on sám nebude schopen adekvátně hájit svého klienta, napsal server Ukrajinska pravda. Podle prokuratury se obhajoba snaží narušit proces.

Foto: Reuters

Bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč

Článek

Soud s exprezidentem se koná v jeho nepřítomnosti, Janukovyč po svém svržení v roce 2014 uprchl do Ruska. Jeho advokáti si přitom v minulosti stěžovali na údajné vměšování generálního prokurátora do „politické procesu”.

„Myslíme si, že jde o narušování procesu ve snaze ho prodlužovat,” uvedl ve čtvrtek vojenský prokurátor Ruslan Kravčenko.

Soud bude znovu zasedat 6. září. Nový obhájce exprezidenta by se měl do té doby seznámit se spisem.

Janukovyč je kromě vlastizrady, trestané odnětím svobody až na 15 let, obviněn také z pokusu o narušení územní celistvosti se sazbou až 12 let vězení a ze spoluviny na agresivní válce, za což hrozí až 15 let. Podle žalobců Janukovyč žádal Rusko o vojenskou pomoc, aby potlačil prozápadní demonstrace v Kyjevě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám