Hlavní obsah

Evropu sužuje extrémní počasí, některé země hlásí mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S extrémním počasí bojuje Evropa už několik dní. Německo, Maďarsko i Česko postihl silný déšť s bouřkami a větrem, jih zase trápí vysoké teploty. Škody nejsou jen na majetku, ale i na životech, napsala agentura DPA.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Portugalsko sužují rozsáhlé požáry.

Článek

Kromě Česka, kde si DPA všímá asi 700 hasičských zásahů, napršelo hodně i v Německu. Na jihu Dolního Saska se může část řek opět vylít z břehů. V Německu má však deštivé počasí vystřídat jasná obloha.

Foto: Agencja Gazeta, Reuters

Spadlý strom na automobil v polské Lodži

Maďarsko, kterým se přes noc přehnaly prudké bouře, hlásí jednoho mrtvého. Jde o řidiče, na jehož vůz spadl strom. Bez proudu zůstalo v zemi přes 100 000 domácností, přerušena byla i železniční doprava do sousedního Rakouska, které se se špatným počasím potýká už téměř týden.

Foto: Alessandro Scarpa, ČTK/AP

těžká technika odstraňuje spadlé stromy u italských Benátek

Jih Evropy sužují stále vedra. Na mnoha místech Řecka naměřili více než 35 stupňovou teplotu. Portugalsko nadále bojuje s rozsáhlými lesními požáry, proti kterým v pátek zasahovalo přes 2100 hasičů.

Foto: Alessandro Scarpa, ČTK/AP

Poničený kemp u Jaderského moře

V severní Itálii silné bouře vyvracely stromy, ochromily elektrickou síť a zatopily kempy u Jaderského moře v blízkosti Benátek. Bez elektřiny se ocitlo až 70 tisíc lidí. Zranění utrpělo několik osob, včetně braniborské ministryně sociálních věcí Diany Golzeové, která je v oblasti na dovolené. Ve čtvrtek ji poranil padající strom.

Foto: Victoria Jones, ČTK/AP

Británii trápí silné deště.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Vlna veder zasáhla i Rumunsko. Teploty šplhaly k 39 stupňům Celsia

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám