Hlavní obsah

Londýnská policie zadržela běžce podezřelého ze sražení ženy pod autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská policie ve čtvrtek zadržela jednačtyřicetiletého muže, kterého podezírá ze sražení ženy pod jedoucí autobus. Rekreačního běžce hledala za pomoci veřejnosti od úterý. Ženě zřejmě zachránil život řidič autobusu, který duchapřítomně strhl řízení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Běžec srazil chodkyni pod autobusVideo: AP

 
Článek

Podle stanice BBC byl muž zadržen v Chelsea ve čtvrtek ráno, ale později byl propuštěn. Policie oznámila, že vyšetřování incidentu pokračuje.

„Policejní tým vyšetřující případ sražení ženy pod autobus v Putney zatýkal,” uvedla podle agentury Reuters ve čtvrtečním prohlášení londýnská policie. Muže podezírá z trestného činu těžké ublížení na zdraví, ačkoli oběť utrpěla jen lehká zranění. Nebýt však duchapřítomnosti řidiče autobusu, situace mohla dopadnout tragicky.

Policie už v úterý, kdy poprosila o pomoc při pátrání po muži veřejnost, uvedla, že běžec ženu vystavil „extrémnímu nebezpečí“ a ohrozil ji na zdraví a možná i na životě. „Jen díky velmi rychlé reakci řidiče ji vůz nesrazil,” dodal policista Mat Knowles s tím, že žena asi o 15 minut později muže viděla, jak běží přes most zpět. Když ho ale oslovila, nereagoval. Policie stále hledá další svědky události.

Incident se stal sice už v květnu na mostě v jihozápadním Londýně, až tento týden však policisté do pátrání po muži zapojili veřejnost. Jeho čin zachytila bezpečnostní kamera. Třiatřicetiletá žena utrpěla méně vážná zranění. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám