Hlavní obsah

Ministerstvo varuje Čechy před cestami do Kodaně, po střelbách tam spustili razie

Kodaň

Během jediného týdne se v kodaňské čtvrti Nørrebro v centru dánského hlavního města třikrát střílelo. Poslední případ je z úterý, uvedl server The Local. České ministerstvo zahraničí už vydalo varování, aby byli turisté kvůli přestřelkám zvláště opatrní ve čtvrtích Nørrebro, Brønshoj, Husum a Tingbjerg.

Foto: Profimedia.cz

Náměstí Den Røde v kodaňské čtvrti Nørrebro

Článek

Při poslední střelbě byl 39letý muž zasažen do hýždí. „Dva muži jedoucí na mopedu přijeli po Nørrebrogade na náměstí Den Røde. Vypálili několik ran na jednoho nebo dva lidi, kteří stáli na chodníku před obchodem,“ uvedl k případu policejní mluvčí Henrik Moll. Padly při tom podle něj celkem čtyři střely.

Postřelený muž byl převezen do nemocnice, ale jeho zranění nejsou vážná. Moll dodal, že oběť je členem místního gangu, ale zatím nebyl schopen potvrdit, zda střelba s válkou gangů souvisí, i když se to dá předpokládat.

Nedaleko místa činu byl nalezen i moped, který byl zapálený.

Policie se zaměřila na gangy

První případ střelby byl zaznamenán 25. července v Rovsingsgade. Poté byly zatčeni dva lidé v Mjølnerparkenu. V pátek dvojice jedoucí na mopedu střílela v Mjølnerparkenu, zasáhla větší počet aut, ale žádné lidi. Moped byl později nalezen rovněž zapálený nedaleko od místa činu

Protože násilí nepřestalo, policie se zaměřila na gangy Mjølnerparkenu a zatkla několik dalších lidí, přičemž zabavila nůž a pistoli. Kodaňská policie pak ustavila velkou zónu kontrol zahrnující čtvrtě Nørrebro, Brønshoj, Husum a Tingbjerg, kde mohou muži zákona bez příčiny kohokoli zastavit a perlustrovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám