Hlavní obsah

Do vojáků v Paříži najelo auto, šest zraněných

– Paříž • Aktualizováno

Do skupiny vojáků na pařížském předměstí Levallois-Perret ve středu ráno najelo auto značky BMW. Šest vojáků bylo zraněno. Řidič z místa činu ujel. Podle místního starosty byl útok zjevně úmyslný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie obklíčila místo činu na předměstí PařížeVideo: AP

 
Článek

K incidentu došlo před devátou hodinou ráno. „Není pochyb o tom, že šlo o úmyslný čin,” řekl starosta Patrick Balkany. „Seběhlo se to velice rychle. To auto nezastavilo, přiřítilo se k nim a rychle ujelo,” dodal. Vojáci nestihli zareagovat a na řidiče nestříleli.

Zranění vojáci se podle místních médií účastnili bezpečnostní operace Sentinelle, kterou Francie zahájila v reakci na teroristické útoky v redakci časopisu Charlie Hebdo v lednu 2015.

V rámci operace Sentinelle je ve Francii rozmístěno 10 tisíců vojáků a 4 700 policistů.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Do skupiny vojáků na pařížském předměstí Levallois-Perret najelo auto. Na snímku policisté na místě incidentu

Bezpečnostní složky po řidiči začaly pátrat. Podle svědků byl v autě sám a na vojáky číhal v boční ulici a vyrazil, když se střídaly směny.

Foto: Mapy.cz

Zraněno bylo šest vojáků, z nich tři vážně. Ministryně obrany Florence Parlyová uvedla, že na životě ohroženi nejsou.

Levallois-Perret se nachází severozápadně od centra Paříže.

Ve Francii platí od teroristických útoků z listopadu roku 2015 výjimečný stav a příslušníci bezpečnostních složek jsou od té doby terčem opakovaných útoků islámských radikálů.

Naposledy byl v sobotu u Eiffelovy věže v Paříži zadržen osmnáctiletý mladík, který křičel Alláhu Akbar a chtěl zaútočit na jednoho z vojáků. Byl ale zneškodněn, aniž by stihl komukoliv ublížit.

Letos v červnu zaútočil muž s pokřikem Alláhu Akbar na policistu před pařížskou katedrálou Notre-Dame s kladivem v ruce. O dva měsíce dříve zase útočník se samopalem na bulváru Champs-Élysées zastřelil policistu a dva další dva zranil. V únoru se stali terčem útoku muže vyzbrojeného mačetou vojáci střežící prostranství před muzeem Louvre.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Do skupiny vojáků na pařížském předměstí Levallois-Perret najelo auto. Na snímku policisté na místě incidentu

Reklama

Výběr článků

Načítám