Hlavní obsah

Muž ve zpětném zrcátku sledoval smrt své manželky a dvou dětí

Novinky, Martin Vlk

Během pondělní havárie v anglickém hrabství Devon zemřela řidička osobního automobilu a její dvě děti. Posádka automobilu zrovna cestovala na dovolenou, když se jejich vůz střetnul s nákladním vozem. Manžel ženy, který řídil auto jedoucí před nimi, celou situaci bezmocně sledoval ve zpětném zrcátku. O nehodě informoval britský list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na silnici A361 nedaleko města Barnstaple. Oběti, které zrovna cestovaly na dovolenou, údajně pocházely z okolí města Milton Keynes.

Pohotovostní služby zaznamenaly hovor asi v půl deváté ráno. Policisté popsali situaci jako jednu z nejhorších nehod, kterou kdy viděli. Policejní inspektor z útvarů z Devonu a Cornwallu Richard McLellan Daily Mailu řekl, že muž v před nimi jedoucím autě byl manžel řidičky a nevlastní otec dětí.

"Zdá se, že auto směřující do města Barnstaple z neznámých důvodů náhle vybočilo ze svého pruhu a narazilo do protijedoucího nákladního vozu. Rodina cestovala ve dvou různých autech, otec rodiny jel ve voze před nimi," uvedl McLellan.

Silnice byla uzavřena v obou směrech, zatímco na místě probíhalo vyšetřování. Dorazily tři sanitní vozy, pět policejních automobilů a rovněž letecká záchranná služba. Policie apeluje na svědky, aby jim s vyšetřováním pomohli.

Jde již o druhou havárii podobného typu

V posledních dnech se na této silnici bohužel nejedná o první havárii podobného typu. V neděli zde havaroval automobil, v němž seděla rovněž matka se svými dvěma dětmi, při které byla celá posádka vážně zraněna.

Místní poslanec Peter Heaton-Jones označil silnici A361 po dvou haváriích za nebezpečnou a pro britský list BBC uvedl, že společně s městskými radami usiluje o získání peněz k potřebným úpravám této silnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám