Hlavní obsah

Diana na nahrávkách popisuje, jak Alžběta II. reagovala na její manželskou krizi

Novinky, bok

Dvacet let po tragické smrti princezny Diany, první manželky následníka britského trůnu prince Charlese, odvysílá britská veřejnoprávní televize Channel 4 nahrávky, ve kterých se princezna svěřuje se svými manželskými problémy, včetně napjatých vztahů s královskou rodinou. Diana se v nich svěřila i s tím, jak královna Alžběta II. reagovala na její prosbu o pomoc s rozpadajícím se manželstvím.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana s mladším synem Harrym na archivním snímku

Článek

Princezna Diana zemřela 31. srpna 1997 při automobilové nehodě v Paříži spolu se svým tehdejším přítelem Dodim al-Fayedem, s Charlesem se rozvedla v srpnu roku 1996.

Foto: Profimedia.cz

Vůz, ve kterém při dopravní nehodě zemřela princezna Diana se tehdejším přítelem Dodim al-Fayedem.

Nejen jako připomínku výročí jejího úmrtí, ale i nesnadného života, odvysílá britská televizní stanice nahrávky, které vznikly za jejího života a o jejichž existenci se dlouhé roky vedly spekulace, uvádí The Guardian. Vznikly během sezení s Dianiným hlasovým poradcem Peterem Settelenem.

Foto: The Duke of Cambridge, ČTK/AP

Diana se svým synem Williamem

Obsahem nahrávek je kromě jiného i osobní zpověď princezny, jak prožívala své manželství a fakt, že si její manžel našel milenku, Camillu Parker Bowlesovou, která je nyní druhou manželkou prince Charlese.

„Pamatuji, že jsem se ho ptala: Proč, proč je pořád poblíž (Camilla)? A on mi odpověděl: Protože odmítám být princ z Walesu, který nikdy neměl milenku,” cituje Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana a princ Charles na archivním snímku

V rozhovorech Diana přiznává, že po svém potvrzení, že má její muž milenku, šla za královnou s prosbou, co má dělat.

„Šla jsem za ní a zeptala se: Co mám dělat? A ona odpověděla: Nevím, co byste měla dělat. Charles je beznadějný. A to byla celá její pomoc,” svěřuje se při jednom z rozhovorů.

Tajemný milenec, bulimie

Obsahem rozhovorů je i popis, jak se princezna Diana seznámila s princem Charlesem, i fakt, že se před svatbou společně setkali pouze při třinácti příležitostech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princezna Diana na archivních záběrechVideo: Reuters

V nahrávkách Diana dále vypráví o zakázané romanci s jiným mužem, která na čas zcela ovládla její myšlenky. Aférka skončila poté, co královská rodina pojala podezření. Také potvrzuje, že následný rozpad manželství a také způsob, jak se k ní královská rodina zachovala, u ní vyvolaly poruchu příjmu potravy - bulimii.

Celý dokument s názvem Diana: In Her Own Words, včetně dalších detailů z jejího života, bude odvysílán 6. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám