Hlavní obsah

V supermarketu v Hamburku útočník sekal mačetou zákazníky, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk
Aktualizováno

V supermarketu Edeka v pátek odpoledne v německém Hamburku zaútočil muž na několik zákazníků mačetou, uvedla policie. Původní informace hovořily o tom, že bodal lidi dlouhým kuchyňským nožem. Na místě zůstal jeden mrtvý a šest zraněných. Policie útočníka zadržela. Je to šestadvacetiletý muž, který se narodil ve Spojených arabských emirátech. Vyšetřovatelé tvrdí, že jednal sám. Deník Bild s odkazem na vyjádření svědků napsal, že muž během řádění volal Alláhu akbar (Bůh je veliký).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Muž v supermarketu v Hamburku zaútočil na zákazníkyVideo: Reuters

 
Článek

„Ten muž začal okamžitě sekat do zákazníků, zabil přitom jednoho člověka a několik dalších zranil," uvedla policejní mluvčí Heike Uhdeová.

Foto: twitter - PoggenburgAndre/Bild

Snímek údajného pachatele útoku z Hamburku, jak jej zveřejnil deník Bild.

Útočník si vybral obchod Edeka na ulici Fuhlsbütteler Strasse v hamburské čtvrti Barmbek a vrhl se na zákazníky s mačetou v ruce. Jednoho na místě zabil, dalších šest zranil.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Policejní technička na místě činu

Podle svědků, na které se odkazuje BBC, útočník divoce napadal nakupující kolem sebe. 

„Stála jsem zrovna u pokladny, když muž vešel do obchodu. V ruce měl ohromně velký nůž, nebo něco takového,” popsala televizi n-tv svědkyně. Tvrdila, že útočník byl v jakémsi amoku. Když opouštěl obchod, „Mával divoce rukama kolem sebe,” dodala.

Policie na Twitteru informuje o útoku v supermarketu.

Svědci vypověděli, že muž po útoku prchl z obchodu. Někteří lidé ho pronásledovali, zhruba po 30 minutách ho policisté dopadli na ulici.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Policejní vyšetřovatelé na místě útoku v Hamburku, kde muž mačetou posekal zákazníky v supermarketu.

Strážci zákona podle serveru Deutsche Welle nejprve informovali, že lidi pobodal lupič, který chtěl v obchodě krást. Později ale své prohlášení dementovali a oznámili, že je na určení motivu příliš brzy.

Reklama

Výběr článků

Načítám