Hlavní obsah

Mečiar: Jestli mě odsoudí, počkám tam na Fica

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar (75) se neobává trestního řízení v souvislosti se zrušením amnestií udělených na únos syna Michala Kováče. Podle něj současného premiéra Roberta Fica čeká podobný osud, jaký potkal jeho samého.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vladimír Mečiar na archivním snímku

Článek

„Jednou se mě někdo zeptal, co bych dělal, kdyby mě odsoudili. Nic, koupil bych si člověče, nezlob se a počkal bych na Fica,“ řekl Mečiar v rozhovoru pro deník Nový čas.

Mečiar předpokládá, že Ficovu stranu Směr-sociální demokracie čeká stejný osud jako jeho Lidovou stranu HZDS: „Jsem si jist, že to tak bude. Už dnes se tam tvoří křídlo radikálních levičáků v čele s ministrem kultury (Markem) Maďaričem. Předseda vlády se snaží hrát na národní notu, ale je to falešná hra. Směr z dlouhodobého hlediska škodí Slovensku.“

Ani mi nepoděkovali...

Expremiér přiznal, že s politiky se nesetkává: „Žiju uzavřený život.“

Mečiar se nesekává ani s bývalým šéfem Slovenské informační služby Ivanem Lexou, pod jehož vedením se měla tajná služba zúčastnit únosu Kováče juniora. „Sehrál svou roli v historii, vzal na sebe těžkou odpovědnost. Ta se mu vymstila, zničila mu rodinný život i pověst. A to vše za dobré služby státu,“ komentoval Lexův osud.

Mečiar si postěžoval, že mu žádný politik nepoděkoval, že stál v čele státu při rozdělení Československa: „Za celých 25 let mi nikdo neřekl děkuji, tedy kromě obyčejných lidí. Vždyť i malé děti mi píšou, že mi děkují.“

Reklama

Výběr článků

Načítám