Hlavní obsah

V Rakousku odsoudili Palestince na doživotí za výzvy k atentátům

Vídeň

Trest doživotního vězení uložil v pondělí rakouský soud sedmadvacetiletému muži, který vyzýval k páchání teroristických útoků v Jeruzalémě. Palestince uznala porota vinným také z členství v teroristické organizaci - radikální skupině Hamás, informovala agentura APA.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Palestinec má strávit zbytek života za mřížemi, rozhodl rakouský soud. Ilustrační foto

Článek

Mladého muže policie zadržela loni v azylovém zařízení v severní části spolkové země Dolní Rakousy. Právě odsud prostřednictvím svého mobilního telefonu vyzýval podle soudu v rakouské Kremži (Krems) na sociálních sítích k páchání teroristických útoků v Izraeli.

Porota muže uznala vinným také z trestného činu členství v teroristické organizaci. Je údajně členem radikálního palestinského hnutí Hamás, které mimo jiné od roku 2007 vládne v Pásmu Gazy a za posledních deset let vedlo s Izraelem tři války. Po té poslední z roku 2014 panuje mezi Izraelem a Hamasem křehké příměří.

Palestinec, který strávil již několik let v izraelském vězení, obvinění odmítá a tvrdí, že se jeho mobilní telefon stal obětí hackerského útoku. Po vynesení rozsudku oznámil, že se proti němu hodlá odvolat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám