Hlavní obsah

V Chorvatsku spadlo na Čecha zábradlí, muž zemřel

Opatija

V chorvatském letovisku Opatija v úterý zemřel šestačtyřicetiletý Čech poté, co na něj spadl 200 kilogramů těžký kus betonového zábradlí. Policie neštěstí vyšetřuje jako nešťastnou náhodu. Informoval o tom v pátek chorvatský zpravodajský web Jutarnji Vijesti.

Foto: Profimedia.cz

Případ vyšetřovala chorvatská policie

Článek

Pětačtyřicetiletý muž si na balkóně hotelu Belvedere přivázal k zábradlí houpací síť. Vedení hotelu v tiskovém prohlášení naznačilo, že si smrt český turista přivodil vlastní vinou.

„Podle zatím dostupných informací si host na balkóně uvázal improvizovanou houpačku z provazů a plátna, na které měl v úmyslu se houpat. Poté na houpačku buď skočil, spadl, nebo někdo skočil na něj a z nějakého důvodu byl tlak tak silný, že to strhlo betonové zábradlí balkónu, které mu spadlo na hlavu. Muž byl na místě mrtev,” napsal hotel v prohlášení.

Policie vyloučila, že by byl spáchán trestný čin.

Předchozí návštěvníci však na turistickém webu Tripadvisor nešetří kritikou ubytovacího zařízení. V několika recenzích snaží od koupi pobytu odradit další možné hosty. Tvrdí, že secesní budova z 19. století, která dříve sloužila jako dětská léčebna, je v dezolátním stavu a je podivuhodné, že má vůbec povolení fungovat.

Podle jiných zdrojů je letošní sezóna pro hotel poslední, protože se objekt bude prodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám