Hlavní obsah

Londýnskou tržnici Camden market zachvátil požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Ve známé londýnské tržnici Camden market propukl v neděli v noci požár. Zasahovalo proti němu přes 70 hasičů. Oheň si nevyžádal žádné oběti ani zraněné , informovaly v pondělí server listu Daily Telegraph a stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Londýnskou tržnici Camden market zachvátil požár Video: Reuters

 
Článek

Hořet začalo krátce před půlnocí, zhruba o tři hodiny později hasiči oznámili, že mají plameny pod kontrolou. Britské média uvádějí, že živel zničil zhruba třetinu budovy od přízemí až po střechu.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Hasiči zasahující u požáru v londýnské tržnici Camden market

„Oheň se šířil velmi rychle. Lidé to sledovali, ale my se báli, že by budova mohla kdykoli vybouchnout, neboť v okolí jsou restaurace a vývařovny," řekl jeden ze svědků Joan Ribes. Dodal, že spolu s dalšími volal na policii, aby okolí z preventivních důvodů uzavřela.

Tržnice na severu britské metropole s více než tisíci obchůdky a stánky je oblíbenou turistickou atrakcí. V areálu se nachází i bar Hawley Arms navštěvovaný místními celebritami.

Pro tržnici v severní čtvrti Londýna je to třetí požár v posledních letech. Zatímco v roce 2014 plameny způsobily spíše menší škody, v únoru 2008 byl požár výrazně ničivější, neboť areál musel být na 15 měsíců uzavřen.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Hasič zasahující u požáru v londýnské tržnici Camden market

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Hasič zasahující u požáru v londýnské tržnici Camden market

Reklama

Výběr článků

Načítám