Hlavní obsah

Tragédie na německé dálnici: V havarovaném autobusu uhořelo 18 lidí

Mnichov
Aktualizováno

Osmnáct lidí zřejmě zemřelo v pondělí ráno při vážné dopravní nehoda u bavorského Stammbachu. Na jedné z nejvytíženějších německých dálnic A9 narazil autobus do návěsu kamiónu, napsal server týdeníku Focus. Policie před polednem potvrdila spekulace, že nikdo z 18 pohřešovaných pravděpodobně nepřežil. Zraněno bylo 30 lidí, někteří vážně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V havarovaném autobuse uhořelo až 18 lidí Video: Reuters

 
Článek

„Musíme se vypořádat s velmi vážnou dopravní nehodou,“ uvedla dopoledne policejní mluvčí v Bayreuthu pro list Frankfurter Allgemeine Zeitung. Na dotaz, jaký je počet obětí, odpověděla: „V tuto chvíli nemůžeme nic vyloučit.“

Foto: Nicolas Armer, ČTK/AP

Z havarovaného a následně vyhořelého autobusu zůstala jen kovová konstrukce.

Jeden nejmenovaný policista agentuře AFP řekl, že je na místě nehody „mnoho mrtvých”. Podle něj je jen „malinká jiskřička naděje”, že pohřešovaných 18 osob se najde někde mimo vrak.

Foto: Nicolas Armer, ČTK/AP

Zbytky kamiónu a autobusu po srážce a následném požáru na německé dálnici A9

Nejhorší obavy se potvrdily krátce po poledni. Nezvěstných 18 cestujících „zřejmě zemřelo v hořícím autobusu”, oznámilo Policejní prezidium spolu se státním zastupitelstvím v Hofu.

Foto: Reuters

Sanitky a vozidla hasičů na místě nehody na dálnici A9

Místo nehody se zasahujícími hasiči a záchranáři

„Třicet lidí utrpělo zranění, z toho několik vážná... Zbylé osoby zřejmě v hořícím autobuse přišly o život," uvedla policie. Dřívější domněnky, že mohl někdo v šoku utéci do blízkého lesa, policie vyloučila. V okolí dálnice totiž stojí ploty, které vozovku chrání před zvěří.

Foto: News 5, Reuters

Poblíž nehody přistávají záchranářské vrtulníky.

Krátce po sedmé hodině ráno autobus se 46 cestujícími a dvěma řidiči narazil do kamiónu v místě, kde se začala tvořit kolona. Autobus se seniory z Drážďan jel k ke Gardskému jezeru v Itálii, uvedl list Frankenpost. Po nárazu vzplál.

Autobus při požáru úplně shořel.

Na místě přistálo několik vrtulníků se záchranáři. Zasahovalo tam na 200 záchranářů, hasičů a policistů.

Foto: Mapy.cz

Dálnice mezi Münchbergem Süd a Gefreesem je uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám