Hlavní obsah

Britové zveřejnili jména dvou teroristů z Londýna, o jednom z nich policie věděla

Londýn
Aktualizováno

Britská policie zveřejnila jména dvou teroristů, kteří v sobotu večer spáchali masakr v centru Londýna. Mělo se jednat i Khurama Butta a Rachida Redouaneho. Totožnost třetího teroristy policie zatím nezveřejnila. V pondělí večer o tom informovala stanice BBC.

Foto: Metropolitan Police, ČTK/AP

Dva teroristé ze tří, kteří útočili v Londýně. Khuram Shazad Butt (vlevo)a Rachid Redouane.

Článek

Sedmadvacetiletý Khuram Butt byl ženatý a měl jedno nebo víc dětí. Posledních několik let žil v Barkingu ve východním Londýně. Narodil se v Pákistánu, měl ale britské občanství.

Scotland Yard o Buttovi věděl, zpravodajci z MI5 ale neměli k dispozici žádné indicie, že by chystal teroristický útok, napsala BBC.

Druhému jmenovanému bylo třicet let a policie ho identifikovala jako Rachida Redouaneho, který rovněž bydlel v Barkingu. Podle vyšetřovatelů byl marocko-libyjského původu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zatýkala v londýnské čtvrti BarkingVideo: AP

Dvojice vraždila spolu s třetím pachatelem, jehož identitu policie nezveřejnila. Zřejmě si není stoprocentně jistá, zda má správné jméno. „Pokračuje vyšetřování, které by mělo potvrdit totožnost jejich komplice,” řekl BBC Mark Rowley z londýnské policie.

Než policie všechny tři teroristy zlikvidovala, stačili povraždit sedm lidí a osmačtyřicet dalších zranit. Nejprve ve vypůjčené dodávce najížděli do lidí na London Bridge a pak vystoupili a na nedalekém Borough Marketu začali bezhlavě bodat do lidí kolem sebe. [celá zpráva]

Televize Sky News v pondělí večer uvedla, že policie všech 12 lidí, které v neděli zadržela v souvislosti s londýnským útokem, bylo propuštěno bez toho, že by vůči nim bylo vzneseno obvinění.

Podle informací záchranářů zůstává se zraněními v nemocnici šestatřicet lidí a stav osmnácti z nich je kritický. Není tedy vyloučeno, že počet obětí ještě poroste.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ranění na mostě krátce po útokuVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám