Hlavní obsah

Festival Rock am Ring může pokračovat, teroristická hrozba se nepotvrdila

Aktualizováno

Rockový festival Rock am Ring v německém Nürburgu, který v pátek večer přerušila policie kvůli blíže neupřesněné teroristické hrozbě, může pokračovat. Podle policistů se hrozba nepotvrdila. Upřesnila, že byly zadrženy tři osoby napojené na salafistické hnutí, které byly najaty jako pomocníci na akci. Později však byly propuštěny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Páteční evakuace na festivalu Rock am RingVideo: AP

 
Článek

Podle policistů byla mezi zadrženými "nejméně jedna osoba, která není německého původu a která je policii známa v souvislosti s islámským terorismem".

Policie v pátek prostřednictvím pořadatelů hojně navštěvovaného festivalu požádala návštěvníky, aby vyklidili prostor kvůli teroristické hrozbě. Odejít musely desetitisíce fanoušků, aby mohli policisté místo prozkoumat. [celá zpráva]

Foto: Thomas Frey, ČTK/AP

Fanoušci spořádaně opouštějí místo festivalu

Policie v Koblenzi uvedla, že obdržela "důkazy, podle nichž nelze hrozbu vyloučit". Podle ministra vnitra spolkové země Porýní-Falc Rogera Lewentze bylo opatření nutné. „Nemohli jsme nic riskovat,” řekl ministr v sobotu dopoledne.

Foto: Thomas Frey, ČTK/AP

Vylidněný areál Nürburgring, kde se festival pořádá

Při prohledávání areálu však policisté nic podezřelého nenašli a festival může od 13:30 pokračovat.

V pátek měla na hudebním festivalu vystoupit kapela Rammstein, celkem se během třídenní akce plánovaly koncerty 85 kapel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám