Hlavní obsah

Europoslanci mluvili o stavu médií v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Na půdě Evropského parlamentu v Bruselu se ve čtvrtek diskutovalo o stavu médií v ČR a rizicích jejich možného zneužívání. Rozprava, v níž vystoupili především čeští zástupci, trvala přibližně hodinu a celkem se jí zúčastnilo pár desítek poslanců. Už předem bylo avizováno, že debata nebude mít žádný formální závěr.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo Evropského parlamentu v Bruselu

Článek

Řada vystupujících, včetně zástupkyně Evropské komise Cecilie Malmströmové, zopakovala, že v České republice není situace, která by se dala označit za systematické ohrožení demokratického uspořádání země. [celá zpráva]

Problematika se na program bruselské miniplenární schůze dostala v první polovině května, tedy nedlouho poté, co v ČR na veřejnost pronikly nahrávky údajně dokazující, že tehdejší vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš ovlivňoval obsah médií, která v minulosti vlastnil a která šéf hnutí ANO posléze předal do svěřeneckého fondu. [celá zpráva]

Řada poslanců sice Babiše kritizovala a hovořila o zneužívání médií, ale často také poukazovali na to, že podle jejich názoru debata do europarlamentu nepatří, neboť je to vnitřní záležitost České republiky, kterou si ČR vyřeší sama.

Související téma:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám