Hlavní obsah

Moskvou se prohnala nejhorší bouře za sto let, 13 mrtvých

– Moskva • Aktualizováno

Uragán, který se v pondělí prohnal Moskvou má na svědomí 13 mrtvých a přes 70 lidí skončilo v nemocnici, uvedla britská stanice BBC. Meteorologové uvedli, že jde o nejsilnější bouři za posledních sto let. Současně varují, že silný vítr, vydatný déšť, který místy provází kroupy, budou nad ruskou metropolí přetrvávat až do úterního rána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Následky nejhorší bouře v Moskvě za posledních sto letVideo: Reuters

 
Článek

Vítr o rychlosti přes 110 kilometrů v hodině lámal stromy jako třísky, strhával střechy domů, ničil elektrické vedení, vytrhával dopravní značení a billboardy a kácel semafory. Bez elektřiny kvůli špatnému počasí zůstalo v Moskvě necelých 20 tisíc lidí.

Foto: Alexander Panchenko, Reuters

Následky ničivé bouře v Moskvě.

Na mnoha místech ruské metropole nefunguje doprava kvůli popadaným stromům a přerušenému elektrickému vedení. Bouře přerušila i provoz na některých linkách metra. Spadlé stromy komplikovaly dopravu na letiště Vnukovo, více než polovina letů na všech letištích metropole měla zpoždění.

Foto: Profimedia.cz

Moskvou se prohnala bouře

Starosta Moskvy Sergej Sobjanin na svém twitterovém účtu už vyjádřil soustrast pozůstalým po obětech ničivé bouře. "Takovou katastrofu s tolika oběťmi nepamatuji," řekl starosta Moskvy Sergeje Sobjanin. Rodiny obětí obdrží peněžní kompenzace.

"Upřímnou soustrast přátelům a rodinám všech, kteří zahynuli během bouře.“

Na jednu z obětí spadla autobusová zastávka, kterou vítr vytrhl ze země. Dva lidé zemřeli, když na ně spadl altán. Další přišli o život, když na ně spadly stromy.

Silný vítr a prudký déšť zasáhl i jednu z rezidencí ruského premiéra Dmitrije Medveděva. Několik třímetrových borovic spadlo na trávník a příjezdovou cestu v sídle šéfa vlády ve vesnici Gorki 30 kilometrů od Moskvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám