Hlavní obsah

Bezdomovci po atentátu v Manchesteru zemřela zraněná žena v náručí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Třiatřicetiletý bezdomovec Chris Parker si chtěl po koncertu Ariany Grande v manchesterské multifunkční aréně vyžebrat pár drobných. Místo toho se stal svědkem pekla, když se sebevražedný atentátník odpálil v hale arény. V náručí mu zemřela šedesátiletá žena, kterou výbuch těžce zranil.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Policie na stráži před koncertní halou Manchester Arena

Článek

Parker jako obvykle zamířil do foyeru, aby po koncertu žebral drobné od odcházejících návštěvníků. „Všichni se hrnuli ven, každý byl nadšený. Když lidé vycházeli ze skleněných dveří, slyšel jsem ránu. Ve zlomku sekundy jsem viděl bílý záblesk a pak kouř. Poté jsem uslyšel křik,“ popsal chvíli, kdy nastala exploze.

Výbuch byl silný, bezdomovce to srazilo na podlahu. „Všude na podleze leželi lidi, kolem se válely šrouby a matice. Lidi měli díry v zádech. Viděl jsme malou holku. Neměla nohy. Zabalil jsme ji do jednoho trika a zeptal se jí, kde má mámu a tátu. Řekla, 'můj táta je v práci a máma je tam',” popsal. Dospěl k závěru, že její matka podlehla zraněním.

Parker se snažil pomoci i starší ženě, která byla vážně zraněná výbuchem na nohou a hlavě: „Skonala mi v náručí. Řekla mi, že je jí přes šedesát a že tam byla s rodinou.“

„Nemohl jsme přestat plakat. Ten křik, ten pach spáleného masa. Nemohu na to zapomenout. Nejvíc šokující bylo, že to byl koncert pro děti,“ dodal.

Devítiletá běžela pro sestru a mámu

Velkou odvahu projevila devítiletá Nevie Hemblysová, která jen těsně unikla smrti. Otřesená se ale vrátila do sálu pro o rok starší sestru Nell a matku. „Opravdu jsem byla vyděšená a celou cestu jsme se jenom třásla. Byl to můj druhý koncert,” popsala.

Nakonec všechny skončily v nedalekém hotelu Holiday Inn.

Nell se přiznala, že nemohla spát. „Měly jsme puštěné zprávy a bylo to mnohem hrozivější sledovat vše dodatečně. Ve chvíli útoku jsem se bála, zpanikařila jsem a následovala ostatní,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám