Hlavní obsah

Slovenští policisté našli 16 migrantů ukrytých v dodávce

Právo, ivi
Bratislava

V Michalovcích na východním Slovensku zastavili ve středu policisté dodávku, která převážela 16 migrantů. Ve čtvrtek to na sociální síti potvrdila mluvčí policejního prezidia Denisa Baloghová.

Foto: Policie SR

Zadržení migranti

Článek

„Policisté hraniční a cizinecké policie v součinnosti s pohotovostní motorizovanou jednotkou zadrželi ve večerních hodinách státní příslušníky třetí země, kteří se nacházeli v dodávce,“ řekla mluvčí.

Podle televize Joj byla dodávka upravena tak, aby se do ní vešel co největší počet osob. „V zadní části byla odstraněna sedadla. Řidič dodávky komunikoval s policisty slovensky,“ uvedla televize.

Migranti byli předvedeni na cizinecké oddělení policie.

V Maďarsku začne soud

Maďarská justice mezitím ve čtvrtek oznámila začátek soudu s 11 lidmi obžalovanými ze smrti 71 uprchlíků, kteří byli v roce 2015 nalezeni v odstaveném chladírenském voze na dálnici A4 u rakouské obce Parndorf.

Afghánec a tři Bulhaři z převaděčské skupiny čelí obvinění z vraždy a prokuratura pro ně žádá doživotí. Ostatním navrhuje nepodmínečné tresty a vyhoštění. Celkem bylo obviněno devět Bulharů, jeden Afghánec a jeden občan Libanonu.

Migranty, mezi nimiž byly čtyři děti a osm žen, pašeráci převáželi v srpnu roku 2015 v chladírenském voze bez dostatečného přísunu vzduchu. Jednasedmdesát osob, převážně Syřané, Iráčané a Afghánci, se udusilo ještě na maďarském území.

Převaděčská síť propašovala od maďarsko-srbských hranic do západní Evropy asi 1200 lidí a vydělala statisíce eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám