Hlavní obsah

Výbuch továrny na střelný prach v Polsku: dva mrtví, mnoho zraněných

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Po výbuchu v polské továrně na střelný prach ve středu zemřeli dva lidé a dalších sedmnáct jich utrpělo zranění. K tragédii došlo v obci Makolno v Dolnoslezském vojvodství na jihozápadě země. Stav zraněných není znám, nikdo by ale neměl být v ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Příčiny výbuchu zatím nejsou známy. Záchranáři jsou stále na místě neštěstí a zasahují tam i hasiči a odborníci na výbušniny,“ informovala televizi TVN24 starostka obce Makolno Urszula Wrobelová.

Exploze podle ní byla tak silná, že kompletně zničila jednu z výrobních hal, v níž byli dva lidé. Právě oni výbuch nepřežili. Rána byla slyšet do vzdálenosti více než třiceti kilometrů.

„Nedaleko haly, kde došlo k výbuchu, se nachází sklad se střelným prachem, který se hasičům pomocí zvláštního postřiku podařilo zabezpečit před detonací,“ informoval Aleksander Kucharczyk z hasičského záchranného sboru. Případem už se zabývá policie a prokuratura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám