Hlavní obsah

Řečníci na summitu NATO mají zkrátit proslovy, aby Trump udržel pozornost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Organizátoři nadcházejícího summitu 28 členských států Severoatlantické aliance v Bruselu doporučili řečníkům, aby své proslovy zkrátili na dvě až čtyři minuty. Důvodem jsou zvěsti o tom, že amerického prezidenta Donalda Trumpa, který na summit NATO zavítá poprvé, delší projevy nezajímají a přestane jim věnovat pozornost. Napsal to magazín Foreign Policy.

Foto: Profimedia.cz

Centrála NATO v Bruselu

Článek

„Je to trochu směšné, jak se na Trumpa připravují. Jako by se připravovali na to, jak budou zacházet s dítětem, které udrží pozornost a náladu jen chvíli, neví nic o NATO a detaily politiky ho nezajímají. Šílí z toho,“ glosoval opatření zdroj magazínu.

Ten také uvedl, že Aliance tentokrát rovněž upustí od tradičního závěrečného prohlášení po summitu, který by vyjasnil nejnovější strategické postoje NATO.

Trump v minulosti NATO kritizoval. Od svého dřívějšího výroku o tom, že se z něj stala nadbytečná organizace, mezitím upustil, stále však po spojencích požaduje, aby platili víc do společného rozpočtu. I přesto, že je Trump smířlivější, panují v centrále NATO obavy z toho, jak bude reagovat na „důležité, ale bolestně nezáživné jednání“.

Související téma:

Foto: Novinky

.

Summit se uskuteční za týden ve čtvrtek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám