Hlavní obsah

Mercedes se hnal po slovenské dálnici rychlostí 216 km/h

Novinky, Ivan Vilček
Bratislava

Na dálnici mezi Bratislavou a Trnavou, kde je omezena rychlost na 110 kilometrů v hodině, se luxusní mercedes řítil v pátek rychlostí 216 kilometrů v hodině. Sedmačtyřicetiletý řidič dostal pokutu ve výši 800 eur (21 300 korun).

Foto: Polícia SR

Záběr z kamery na vozidlo piráta

Článek

Slovenská policie na sociální síti uvedla, že automobil měl maďarské evidenční číslo a jel ve směru z Bratislavy do Trnavy. „Na této části dálnice je omezena rychlost na 110 km/h, protože je to úsek častých dopravních nehod,“ uvedla policie.

Ve zmíněném úseku mezi Bratislavou a Trnavou je dálnice rozšířena na tři pruhy, přičemž třetí pruh byl vytvořen z původního odstavného pruhu. I proto je zde rychlost omezena.

Slovenská policie apelovala na řidiče, aby jezdili bezpečně, plně se věnovali řízení a rychlost jízdy za všech okolností přizpůsobili svým schopnostem a vlastnostem auta.

„Odpovědným přístupem a důsledným dodržováním pravidel silničního provozu řidiči předejdou tragickým následkům na silnicích,“ konstatovala policie.

S podobnými případy, jako je ten slovenský, mají zkušenosti i čeští policisté. Nedávno třeba zastavili motorkáře, kterému naměřili rychlost 232 km/h. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám