Hlavní obsah

V centru Londýna zatkli muže vyzbrojeného noži, je podezřelý z terorismu

– Londýn • Aktualizováno

Policie v centru Londýna zatkla muže ozbrojeného nejméně třemi kuchyňskými noži. Stalo se to v oblasti Whitehallu, tedy v místě, kde se nacházejí vládní budovy i sídlo parlamentu. Muž je podezřelý z terorismu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zatkla v centru Londýna muže s nožiVideo: Reuters

 
Článek

Muž byl zadržen ozbrojenými policisty u jednoho z výstupů metra Westminster Station. Nedaleko odtud je nejen parlament, ale i brána do Downing Street, kde sídlí britská premiérka.

Nože byly v batohu. Na agenturních fotografiích je vidět, že muž měl u sebe nejméně tři nože, z nichž jeden měl dlouhou a širokou čepel.

Foto: Toby Melville, Reuters

Policie odvádí zatčeného muže.

Foto: Toby Melville, Reuters

Policejní experti sbírají zabavené nože.

Foto: Toby Melville, Reuters

Policejní expert s jedním z nožů

Policie uzavřela náměstí u parlamentu a také některé přilehlé ulice. Na Twitteru uvedla, že nikdo nebyl zraněn. Scotland Yard oznámil, že dotyčného podezřívá z pokusu spáchat teroristický čin. V prohlášení uvedl, že podezřelému je 27 let a byl zatčen v rámci „probíhající operace”.

Televize SkyNews s odkazem na své nejmenované zdroje informovala, že zatčený muž byl v zorném poli protiteroristického oddělení policie a britské tajné služby.

Foto: Toby Melville, Reuters

Policisté se zatčeným mužem

Incident se stal pět týdnů poté, co terorista Khalid Masood s pronajatým autem najel do lidí na Westminsterském mostě a následně narazil do zdi u parlamentu, prošel bránou a ubodal jednoho člena ochranky, než ho další členové ostrahy zastřelili. Masood zabil celkem pět lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Masood byl hrozbou. A stejně proklouzl

Britské úřady čelí rostoucímu tlaku, aby vysvětlily, jak mohl Khalid Masood, pachatel vražedného teroristického útoku z minulého týdne, vyklouznout...

Výběr článků

Načítám