Hlavní obsah

Ruská tajná služba zadržela bratra organizátora petrohradského atentátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská kontrarozvědka FSB zadržela Akrama Azimova. Bratr Abrora Azimova obviněného z podílu na bombovém útoku v petrohradském metru je podezříván ze spoluviny.

Foto: Reuters

Zadržení Abrora Azimova

Článek

Podle policie zajišťoval finanční prostředky pro přípravu teroristického útoku v Petrohradu. Na starosti prý měl i udržování komunikačního spojení s mezinárodními teroristickými organizacemi.

Podle agentury TASS byl Akram zadržen ve středu v Moskvě. Mluvčí policie Svetlana Petrenkovová uvedla, že muž měl u sebe při zadržení granát.

Interfax s odkazem na vlastní zdroj však napsal, že FSB Azimova do Moskvy dopravila z Kyrgyzstánu. Podle této tiskové agentury policie zadržela Akrama už v sobotu v nemocnici v kyrgyzském městě Oš. Rodina Azimova údajně tvrdí, že ho odvezli k výslechu a už nepropustili. Kyrgyzská policie to však popírá. Muž byl prý prakticky ihned propuštěn na svobodu.

Abror Azimov, který je od úterý ve vazbě, přímou vinu popírá. Nevěděl prý, že napomáhá teroristickému činu. Oba bratři jsou občany Ruska.

Útok v petrohradském metru se odehrál 3. dubna. Při explozi v jednom z vagónů zemřelo 15 lidí, včetně předpokládaného sebevražedného atentátníka. Tím je dvaadvacetiletý Akbaržon Džalilov, původem ze středoasijského Kyrgyzstánu, ale také s ruským občanstvím.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám