Hlavní obsah

Exploze v domě na jihu Polska má šest obětí

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest mrtvých si vyžádalo zřícení třípodlažního domu ve městě Swiebodzice na jihozápadě Polska. Dům spadl v sobotu ráno pravděpodobně po výbuchu plynové přípojky. Mezi oběťmi jsou tři muži, jedna žena a dvě děti. Záchranáři ze sutin vyprostili čtyři těžce zraněné včetně třináctiletého chlapce.

Foto: STR, ČTK/AP

Záchranáři na místě neštěstí

Článek

Posledního pohřešovaného, kterým byl 54letý muž, našli záchranáři v sobotu po 21. hodině mrtvého. Prohledávání trosek domu však nadále pokračuje a podle mluvčího záchranářů Daniela Muchy neskončí dříve než v neděli večer.

V době před výbuchem se v domě nacházelo pravděpodobně 14 až 15 osob. Čtyři lidé se ze zasypaného přízemí dostali vlastními silami.

Štěstí v neštěstí mělo dítě, které matka krátce před explozí poslala nakoupit do obchodu. Když se vrátilo, byl již dům v troskách.

Tragédii s největší pravděpodobností zavinil výbuch plynu, byť na konkrétní závěry vyšetřovatelů bude nutné si počkat. Na místě jsou již prokurátoři i odborníci na stavebnictví, kteří v neděli začali s vyšetřováním, informovala stanice TVN24.

Primáror Swiebodzic Bogdan Kozuchowicz oznámil, že lidem, kteří přišli o střechu nad hlavou město poskytlo náhradní ubytování i psychologickou pomoc. Náhradní ubytování dočasně získali i obyvatelé tří sousedních domů, kteří byli po výbuchu evakuováni.

Na místo tragédie v sobotu večer dorazila i premiérka Beata Szydlová s ministrem vnitra Mariuszom Blasczakom.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám